In & Out,

In & Out,

С голяма радост Weekенд Паzar ще посрещне групата In & Out, която стои зад една от най-популярните у нас групи за винтидж и секънд-хенд размяна и продажба на дрехи. Групата, създадена като хоби от няколко приятелки, в момента има над 9,000 момичета (и все повече момчета), които се обединяват от любовта си към модата и желанието си да опазват околната среда. Ето какво ни споделиха те:

Как и кога се роди идеята за групата?

Групата ни съществува от февруари 2018. Алекс е основателката й, а Вили се присъединява към екипа половин година по- късно. Към днешна дата вече имаме и трети член на екипа- Гергана Палазова.

Всичко започна с идеята за приятелска размяна на дрехи, обновяване на гардероба и поддържането на място, където да можем да предлагаме вече поомръзнали за нас самите неща. Днес In&Out се превърна в постоянно увеличаващо се общество от момичета със сходни ценности и виждания за модата, които си помагат една на друга, създават приятелства и се подкрепят. Стремим се да насочваме фокуса и към следата, която модната индустрия оставя в природата и да популяризираме по-дългата употреба на вече изработените и закупени дрехи.

От 2020 г. организираме регулярни събития – базари, както ние ги наричаме. Те са прекрасна възможност освен за продажба на дрехи, така и да се запознаваме една с друга и да се натъкваме на истински модни находки, които трудно ще намерим в мола.

Каква е основната философия на In&Out?

Логото ни съдържа важните за нас думи resell, share, contribute и философията ни се базира на тях. Чрез обществото ни промотираме идеята за удължаване живота на дрехите си, ако по някаква причина не искаме да ги носим след 3-тото обличане, а не да ги прибираме на дъното на 

гардероба и да купуваме още и още. Чрез акта на споделяне на една наша рокля пред аудиторията ни, имаме хиляди потенциални купувачи, които биха могли да видят своето съкровище в нея и да се чувстват красиви и женствени. Стараем се да споделяме факти и информация относно замърсяване на околната среда, в следствие на текстилната индустрия, което, за наша изненада, се оказа огромно. Учим се заедно да не бъдем просто консуматори на поредния моден артикул, който ще “живее” няколко седмици при нас, а отговорно да избираме материите, кройките и цветовете, които искаме да притежаваме и носим по себе си.

Колко човека към днешна дата активно продават и пазаруват, чрез нея?

В In&Out към момента сме близо 9000 момичета, като тази бройка постоянно се увеличава. Активните продаващи са между 70- 120 момичета. Купуващите преобладават – тук нямаме статистика, но може би са повече от половината от членовете на групата. Има момичета, като нас самите, които с месеци не влизат в магазини или не си пазаруват от онлайн сайтове, а разчитат на разнообразието от артикули в In&Out.

С какво се отличавате?

Групата ни има свой собствен дух и живот благодарение на прекрасните жени вътре. Смятаме, че отношението ни една към друга, коректността и не на последно място – подборът на дрехи от наша страна, ни отличават най-силно от другите. Отдавна мина времето на неудобството да кажеш, че си пазаруваш от втора употреба. Хората вече са с по-глобално мислене, по-отворени са към пробването на нови неща, било то да си купиш носени от някой друг дънки.

Никога не сме започвали групата с подобна идея, но увеличаващата ни се популярност и хора, които ни подкрепят, а сред тях и по-известни такива, ни носи радост и смисъл, че това, което поддържаме, всъщност е много стойностно.

Какво Ви носи тази група?

Освен очевидните прекрасни и разнообразни находки и чудесни контакти и приятелства, групата ни носи усешането, че правим нещо важно, интересно за хората и такова, което би могло да остави следа. Не е тайна, че понякога е изморяващо, много трудоемко и на моменти изнервящо, защото това за нас засега е само хоби, след всички други наши семейни и професионални задължения. Обаче в някой слънчев ден, когато получим по куриер еднометров шоколад, роклята, която сме си харесали, но не сме успели да си купим, красивите обеци с перли или едно цвете с мила бележка и благодарност за всичко, което правим с желание, сме с огромни усмивки и си казваме, че да, в България има нужда от нещо подобно и то има огромен потенциал за развитие. Затова и работим усилено към разрастването му.

Очакваме ви в къта им на WEEKЕНД ПАZAR в градинката на Женски пазар. Повече информация може да намерите на Facebook страницата ни тук, както и в Instagram на @weekend_pazar.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart