Черноморски улов – качествената морска храна от Черно море

Черноморски улов – качествената морска храна от Черно море

Идеята за “Черноморски улов” и амбициозната му задача да промени негативната представа за черноморската храна, а и за Черно море като цяло, се ражда през пролетта на 2018. Екипът зад марката, която в същността си е повече кауза, е убеден, че предлагането на продукти от Черно море не отговоря на потенциала и решават, че това е нещо, в което искат да инвестират време и сили.

Захващат се сериозно за работа и вече трета година, след немалко трудности, те могат да се похвалят с редица уникални за пазара ни продукта: маринован паламуд с четири вкуса; чернокоп, с четири авторски рецепти; както и серия от паламуд в консерва. Всичко е направено изцяло на ръка от първокачествено филе и без излишни неща като оцветители и изкуствени консерванти.

“Рибата в Черно море има много предимства заради спецификата на водата”, споделят от Черноморски улов – водата е ниско солена, рибите не живеят много дълго, съответно не стават много едри и не задържат тежки метали като големите. Месото е много крехко и има специфичен вкус.

Отвъд ренесанса на черноморската кухня, друга важна тема за марката е отговорният и устойчив риболов, щадящ черноморските екосистеми. Заедно с близките им връзки с рибарските общности, работят за опазването на рибните популации, както и да се борят с порочните практики, като призрачния риболов. Така се ражда и самоинициативата “Най-ценният улов” , която е сдружение между Черноморски улов и Черноморски Изгрев.

Как можете и вие да помогнете на каузата им, докато хапвате безобразно вкусна черноморска риба, може да разберете на пътуващата им pop-up точка по време на първия по рода си Weekенд Паzar, в градинката на Женски пазар. Уикендите на 2-3 и 9-10 октомври, както и 6-7 и 13-14 ноември ще бъдат много по-рибни, благодарение на селектираните продукти на “Черноморски улов”.

Повече информация може да намерите на Facebook страницата ни тук, както и в Instagram на @weekend_pazar.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart