Ocha – здравословно японско презареждане

Ocha – здравословно японско презареждане

Международния привкус на всеки Weekенд Паzar ще бъде допълнен от изключително интересната селекция на Ocha – първата българска компания, която внася зелен чай директно от Япония.

Философията им е да разпространят зеления чай и да разкажат за неговото благотворно влияние върху духа и тялото ни. За тази цел, те отиват в далечна Япония, където заедно с японски специалисти правят проучване сред традиционни производители на зелен чай. Така екипът на Оча посещава най-добрите райони за отглеждане на зелен чай, а именно префектура Шидзуока – за най-добрата Сенча; района Ужи в околностите на Киото, в който откриват великолепието на Гьокурото; и района Маруко, където се произвежда една от най-добрите Матча (чай на прах).

Така се ражда и магазинът им Ocha в София, където освен дегустации на зелен чай, може да се намерят и разнообразни аксесоари, чаши и чайници за направата на тази уникална напитка. А какви са разликите между трите вида зелен чай и защо се счита за една от суперхраните в света може да разберете всеки уикенд от 25 септември нататък на щанда на Ocha на Weekенд Паzar в градинката на “Женски пазар”.

Повече информация може да намерите на Facebook страницата ни тук, както и в Instagram на @weekend_pazar.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart