Старата фурна – традиция в печенето от 1936 г.

Старата фурна – традиция в печенето от 1936 г.

Не са много местата в София, за които нашите баби и дядовци могат до ден днешен да кажат “ето оттук пазарувах като дете” и тези места още да съществуват. “Старата фурна” е именно едно от тях и традициите тук наистина са нещо непроменено от поколение на поколение. Създадена през далечната 1936 г. фурна за ядки не е угаснала нито за ден и продължава да изкушава с неповторимо вкусните си хрупкави изкушения.

Пещта, изградена от специални огнеупорни тухли, е истинска историческа забележителност. И за да бъде всичко наистина вкусно,те винаги пекат на дърва. Онези, които тепърва разбират за тях, неусетно се пристрастяват към вкуса на традицията – истински и неподправен.

Похвално е и старанието в селекцията, изпичането и съхранението на всяка една ядка. Освен в подбора, те гордо се наричат лидери и в майсторската обработка на техните ядки – винаги и само на дърва. Не можем да не се съгласим с тях. Затова и ги поканихме на първия по рода си Weekенд Паzar, всеки уикенд, започвайки от 25 септември, в градинката на “Женски пазар”.

Повече информация може да намерите на Facebook страницата ни тук, както и в Instagram на @weekend_pazar.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart