Издателство ICU

Издателство ICU

ICU e независимо бутиково издателство, създадено през 2013 година от Невена Дишлиева и Иво Кръстев. Ако четете стойностна преводна литература, вероятността да сте попадали на книги с логото на издателството е голяма. С продукция от около 10 книги годишно, те издават книги, които истински вълнуват и разширяват човешките ни хоризонти. ICU означава I SEE YOU – виждам те такъв, какъвто си, различен от мен, и те уважавам. Търся път към теб, интересува ме как се чувстваш. Сред техните автори са Олга Токарчук, Джанин Къминс, Крис Клийв, Марийке Лукас Райнефелд, Горан Войнович, Колъм Тойбин, Катя Кету, Томи Ориндж и още цяла плеяда впечатляващи съвременни творци, чиито книги превеждат от десетина езика.

Запазената им марка са трите култови сборника: „Куфарът на брат ми“, „Бащите не си отиват“ и „Истории от 90-те“, които одързостиха мнозина да се обърнат към силата на споделянето чрез литература.

За тях добрата полиграфия на изданията им и безкомпромисното качество на текстовете са въпрос на чест и проява на уважение към читателите и към тях самите. Затова подбират внимателно не само авторите, които издават, но и екипа, с който забъркваме магическата отвара на литературата. И обичат не-работата си. Книгите им не са самоцел, а път един към друг.

Очакваме ви на щанда им по време на Weekенд Паzar в градинката на Женски пазар. Повече информация може да намерите на Facebook страницата ни тук, както и в Instagram на @weekend_pazar.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart